elektriska rullstolar och automatisk rullstol

- Jan 11, 2018-

De första kommersiellt producerade elektriska rullstolarna var bara tunga manuella rullstolar med hopfällbar ram som drevs av blybatterier, motorer, drivrem och remskivor. Dessa system, kända som konventionella kraftstolar, var mycket förenklade. De krävde användning av en joystick för att kontrollera rullstolens rörelse, och programmerbarhet fanns inte. Sitsystemet bestod vanligtvis av ett sele-säte och ryggklädsel, vilket väsentligt begränsade hållbarhetsstöd för individen.

Elektrisk rullstol är bara en av många sporter som personer med funktionshinder kan välja mellan. Vi nämnde elektrisk rullstol eftersom den är den mest populära, alla älskar att spela automatisk rullstol. Ännu viktigare, med automatisk rullstol , tränas hela överkroppen. På så sätt kommer musklerna i överkroppen att växa och bli starkare. Det kan bero på att de fick uppleva något som de trodde var omöjligt för dem.


Tillkomsten av kraftbasen, som sitter under sätet och innehåller motor och batterier, möjliggjorde betydande mekaniska framsteg i elektriska rullstolar. Elbasen separerade den elektriska rullstolen i två komponenter: basen, som gav rörlighet, och sittsystemet, som gav stöd för stöd. Samtidigt som en övergång från en konventionell elrullstol till en elektrisk rullstol ägde rum inträffade betydande framsteg i elektroniska system. Några av dessa mekaniska och elektriska framsteg inkluderade förmågan att lägga till effekt- och lutningssystem och programmerbara prestandainställningar (t.ex. framhastighet, vridhastighet och acceleration). Joysticks, de mest grundläggande och vanligaste enheterna som används för att styra elektriska rullstolar, liknade de som används med datorspelkonsoler . Framsteg i kontrollsystem gjorde det möjligt för individer att kontrollera en rullstol genom att använda någon frivillig rörelse. Till exempel kan vissa elektriska rullstolar styras med hjälp av huvudrörelse, andningskontroll, tungrörelse eller kontroll av nedre extremiteter.

Ett par:rullstol och transportstolar Nästa:Hur väljer jag en rullstol för äldre?