Luftdriven rullstol designad på Pitt Lets Kids njuta av Texas Waterpark

- Jun 29, 2017-

En luftdriven rullstol utformad vid University of Pittsburghs Human Engineering Research Laboratories gav några barn en chans att svalka sig och ha kul på sommaren denna månad vid Morgan's Wonderland, en vattenpark i San Antonio, Texas.

Vattenparken är helt tillgängligt med rullstol och har en rullstolbetjänare där barnen kan handla med sina stolar för PneuChair, som drivs med tryckluft. Den använder ingen elektricitet, vilket gör det säkert att använda i vattnet.

PneuChair designades av Rory Cooper, chef för Pitt-laboratoriet, och hans team.

"Människor, de vill bara att deras barn ska kunna springa igenom sprinklers," sa Cooper till Tribune-Review i maj. "Veteraner som säger att de bara vill kunna vada i vattnet för att fiska öringfiske."

Sports Outdoors and Recreation, en ideell organisation som grundades av The Gordon Hartman Family Foundation i San Antonio, köpte stolens design och en design för en skoter från Pitt och VA.

Gordon Hartman Family Foundation driver Morgan's Wonderland, uppkallat efter Gordon Hartmans dotter, Morgan, som har en kognitiv försening. Parken får de första 10 PneuChairs som produceras.

Hartman, grundare av stiftelsen och parken, sa att PneuChairs är revolutionerande.

"Våra gäster i dyra batteridrivna rullstolar har inte råd att bli våta, så vi har speciella Morgan's Inspiration Island PneuChairs tillgängliga först till kvarn," sa Hartman i ett uttalande. "De första PneuChairs som tas i bruk är prototyper som redan genomgår betydande förbättringar."

Parken öppnade Morgan's Inspiration Island denna månad. Det finns en River Boat Adventure-resa och fem vattenområden med tropiskt tema som inkluderar raintrees, falls, pooler, geysrar, jetflyg, vattenkanoner och hinkar fulla av vatten till spets.


Ett par:Vet du vad som är fällbara vandrare med hjul? Nästa:Nej