Konstgjord intelligens förväntas också vara ett nytt "vapen" vid rehabilitering

- Sep 12, 2018-

Kina behöver för närvarande minst 300 000 rehabiliteringsterapeuter, men i verkligheten är det bara 30 000. Tillförselgapet är stort. Kinesiska och utländska experter har påpekat att traditionella kinesiska övningar och terapier som tai chi och akupunktur samt intelligent rehabiliteringsapplikation baserad på "Internet +" ger nya idéer för att lösa rehabiliteringsbehov.

Kina har ett begränsat antal rehabiliteringsinstitutioner, med undantag av mer än 90 miljoner människor med funktionsnedsättningar, sa Chen lidian, vice ordförande för den kinesiska rehabiliteringsföreningen och partisekreterare vid fujian universitet för traditionell kinesisk medicin, vid den första Kina-rehabiliteringen medicin BBS-konferens i Peking söndag. De 600 miljoner kroniskt sjuka, kritiskt sjuka och äldre människor behöver olika nivåer av rehabilitering, och nya modeller måste hittas för att hantera rehabiliteringsgapet.

I detta avseende fokuserar rehabiliteringsexperter på traditionell kinesisk sport och terapi samt "Internet +" -relaterade intelligenta rehabiliteringsmetoder.

Li-dian Chen sa: "Den kinesiska traditionella träningsterapin är de inneboende egenskaperna hos rehabiliteringsmedicin, tai chi, åtta brokader, wuqinxi, sex taktiska traditionella evidensbaserade bevis på träningsterapi, såsom taijiquan som en effektiv övning hos patienter med kranskärl. hjärtsjukdom, tai chi och åtta kam-träning kan förbättra mental mental funktion hos äldre. "

I USA betraktas den traditionella idrott och terapi som representeras av taijiquan och akupunktur som effektiva medel för rehabiliteringsmedicin. Det amerikanska departementet för hälsa och mänskliga tjänster har rekommenderat tai chi-övningar för äldre och personer med funktionshinder för att förhindra fall.

Dr. John tsai, ordförande för det amerikanska samhället för rehabiliteringsläkare, berättade för reportrar att vetenskapliga bevis visar att akupunktur är den mest effektiva kompletterande medicinen för att behandla smärta, och med tanke på att den nuvarande behandlingen av läkemedelssmärta i USA delvis leder till beroende av opioider, akupunktur kan vara ett icke-läkemedelsalternativ till behandling av kronisk smärta.

Förutom traditionell kinesisk sport och terapi betraktas intelligent rehabilitering också som utvecklingsriktningen för rehabiliteringsmedicin. Li jianjun, vice ordförande för den kinesiska rehabiliteringsläkarföreningen, sa att rehabiliteringsindustrin snabbt drivs och drivs av ny teknik som "" Internet plus "", artificiell intelligens och molnberäkning.

Till exempel kan läkare analysera patientens återhämtningsstatus när som helst genom stora uppgifter om rehabilitering. Smarta telefoner och bärbara enheter bryter den traditionella diagnos- och behandlingsprocessen. Förebyggande, övervakning och behandling kan realiseras av "artificiell intelligensläkare" i fickan. Cloud computing har hjälpt till att få den traditionella ansikts-till-ansiktet rehabiliteringsmodellen online.

Wu hong, ordförande för den amerikanska kinesiska föreningen för rehabiliteringsläkare och professor vid universitetet i Wisconsin, sade också att artificiell intelligens också förväntas bli ett nytt "vapen" för rehabiliteringsbehandling för förlamning eller sensorisk störning orsakad av stroke eller nerv.


Ett par:Shopping Carnival Nästa:Tea Time In Conton Fair 2019.10.31-11.4