Vet du vad som är fällbara vandrare med hjul?

- Jan 08, 2019-

Walker, En enhet som hjälper kroppen att stödja vikt, balans och promenad kallas en rullator. Det är inte bekvämt för fotgängare att gå upp och ner för trappor, sluttningar och robusta vägar. Det fungerar bara på plana vägar. Det kan delas in i fyra typer: fast, remskiva, rullstång av rullstyp och fyrhjuling.

 

Vilka typer av vandrare finns det?


Fast rullator (JL913L)

image

Vem passar?

Lämplig för äldre som har svårt att gå, men har ett bra fysiskt tillstånd och god muskler och uthållighet.

försiktighetsåtgärder

Vid användning ska rullaren lyftas framåt så att den passar för äldre vikt och de övre lemmarna är starkare.


R-rullator (fast och hjul)

image

Vem passar?

Lämplig för äldre med dålig muskelstyrka i nedre extremiteter och inte kan stödja den allmänna vandraren från stolen.

försiktighetsåtgärder  

När de äldre med dålig muskelstyrka i nedre extremiteterna står upp från stolen är handen lätt böjd för att passa kraften. Lägg händerna på spåret på rullgator av R-typ. Efter stödpunkterna, lägg upp händerna och sätt upp dem. Det är lättare att stå upp.


Hjulvandrare (JL9125)

image

Vem passar?

Det finns inget behov av att lyfta rullaren framåt, och kroppsbelastningen är liten jämfört med den fasta rullaren, lämplig för alla äldre som behöver använda rullaren för att gå.

försiktighetsåtgärder  

När du använder, tryck bara rullaren framåt och använd de två hjulen framför rullaren för att gå framåt. rullarens bakre två fot är bromsar, tryck bara ner handen för att automatiskt bromsa.


Vissa äldre kan bara gå i små steg på grund av svaghet i musklerna i fötter. De kan inte lyfta fötterna och gå. Det rekommenderas att använda en rullator. De flesta av dessa typer av äldre är också svagare i övre extremiteter. Enheten är benägen att falla.


Fyrhjuling ( JL965LHQ)

image

Vem passar?

Lämplig för äldre med otillräcklig muskelstyrka eller dålig koordination, kan inte lyfta rullaren men har normalt grepp och kan driva bromssystemet.

försiktighetsåtgärder   

Den fyrhjuliga vandraren gör det lätt för äldre att shoppa och vila. Fyrhjuliga vandrare är generellt utrustade med säten och förvaringskorgar och rekommenderas inte för användning i små inomhusutrymmen.

 

Äldre med dålig balans eller samordning är mindre rekommenderade. När du går med en fyrhjulig rullator är det lätt att falla eller falla på grund av oförmågan att fixa hjulet för att förlora balansen.


[Riktlinjer för val av Walker]

Förutom funktionen för valet av promenadhjälpmedel, kan materialvikten väljas efter personlig preferens. Vissa tror att vikten är mer stabil. Om den fasta typen väljs är förutsättningen att de övre lemmarna ska vara starka och rullatoren kan lyfta och sänkas stabilt. Undvik att öka risken för att falla på grund av gravitationskraft.

Om du inte kan bedöma vilken typ av vandrare du är lämplig för, rekommenderas det att du går till professionell hjälpcentral eller medicinsk institution i varje län för att utvärdera det fysiska tillståndet och göra ett val efter personlig rättegång.


[Hur man använder rullaren korrekt]

Justera höjden först: rullarens höjd rekommenderas att vara parallell med den utskjutande delen av benet (femurens större troanter) på skinkans sida; om utskjutningen av skinkorna inte är uppenbar kan det vara parallellt med utsprånget på armbågen när du står; När rullator används kommer handen naturligt att böjas något från 20 till 30 grader.

快车


[Hur man använder rullatoren]


1. Att gå på marken korrekt.

Walker-läge används när en enda fot skadas.

Steg 1 / Walker först framåt

Steg 2 / Skadade sidofötter framåt (bär inte kroppsvikt)

Steg 3 / Skadad fot och gå slutligen framåt

Tips: Om nedre extremiteterna inte skadas kan steg 2 ersättas med den vanliga foten först.


2. Sitter på rätt sätt.

Använd rullaren för att sitta från stationen till stationen, måste du först bestämma att på det stabila planet, tyngdpunkten rör sig framåt är nyckeln för att stå upp smidigt.

Steg 1 Höfterna sitter framåt ungefär 1/3 av stolen och stolens kant är mitt på låret.

Steg 2 / Dubbla fötter på plan mark, knäna är böjda något inåt för att tillämpa kraft.

Steg 3 / Overkroppen lutar sig framåt, och när man betraktar den från sidan är axlarna mer än framsidan av knäna och tyngdpunkten lutas framåt.

Steg 4 / Handtryckslingarkraften att stå upp.

Tips: Utöver användningen av en rullator kan alla plan som kan pressas, till exempel ett bord, stå upp på detta sätt.


KONTAKTA OSS

Gdjianlian@gdjianlian.com

Vårt uppdrag är att leda de som behöver det att leva ett mer värdigt liv.

Foshan Jianlian hemvårdsprodukter, det är värt din besittning.


Ett par:Hur väljer jag en rullstol för äldre? Nästa:Luftdriven rullstol designad på Pitt Lets Kids njuta av Texas Waterpark